Nacházíte se v kategorii: Další zajímavé články

Jaro

Jaro je jedno z ročních období, je to doba, kdy začíná po dlouhé době svítit opět sluníčko. Doba, kdy se vrací ptáci z teplých krajů, kdy kvetou stromy a květiny, kdy děti lítají po venku a hrají si. Je to čas, kdy vše začíná znovu vzkvétat a růst. Je pryč ta nudná zima, ty dny, kdy jsme se museli navlíkat kdykoliv jsme vylezli ven, kdy se nám zdály všechny dny stejné a šedé. Někdo samozřejmě zimu rád má, ale když přijde jaro, je to jako zázrak, každý rok stejný a přece jiný zázrak se nám odehrává před očima.

Slyšíme opět zpívat ptáčky, někdy dokonce i kukačku zaslechneme. Vidíme růst trávu a krása, která se nám naskytne při pohledu na kvetoucí strom je jedinečný okamžik, který nám připomíná ráj.Na jaře můžeme zabavit malé děti hraním si venku na pískovišti, s ostatními dětmi jen tak na ulici či parku. Můžeme chodit na výlety do přírody, aniž bychom pocítili chlad zimy a navštěvovat hrady a zámky, které se otevřou s příchodem aprílu.

Máme tady březen, kdy se vše obnovuje po zimě, ovšem venkovní teploty jsou ještě malé a často i mrazivé. Máme 1.jarní den a následně apríl, kdy už začíná být to pravé jaro. Také Velikonoce jsou důležitým svátkem jara, klidu a odpočinku. Koncem dubna zažíváme veselí s pálením čarodějnic a vrcholí to v květnu, kdy stavíme májku, připomeneme si Máchův Máj aspoň my někteří:-)Květen je nádherný měsíc s bohatými korunami stromů, sluníčko začíná pálit, děti pomalu mají klid od školy, vše se připravuje na letní prázdniny a klid.

Jaro je období, kdy se rodí mláďata, kdy i my lidé máme často větší chuť na sex než kdy jindy:-) Na jaře podnikáme výpravy pod stan a jezdíme na kolech,na kolečkových bruslích, chodíme více do přírody.Občas stačí vyjít jen tak ven s knihou, sednout si pod rozkvetlou lípu nebo třešti a pozorovat co se děje kolem. Bzučení včel, vůně květů nám dotváří krásnou atmosféru jara. Můžeme se jen tak válet v trávě, kdo chce, kdo nechce, ať si jde klidně jak v zimě do obchodů starat se o svoje oblečení a práci jak věčně dělá,my, co si umíme užívat, přece jenom do trávy lehneme a užíváme si klidu. Venku můžeme relaxovat, osvobodit se na chvíli od práce a školy, od dalších problémů a načerpat novou energii na nějaký důležitý úkol, který nás čeká.

Stmívá se pozděj a pozděj, se změnou času kolem osmé hodiny, proto se můžeme vracet domů z procházek až k večeru. Užíváme si pohled na zapadající slunce, přemýšlím, jaký bude další den. Na jaře se staráme více o svou zahrádku, pěstujeme květiny, sázíme plodiny, ořezáváme stromky, prostě je pořád co dělat.

Jaro je období, kdy vše začíná a může vést k něčemu krásnému, tak si to nenechme ujít a honem ven do přírody:-)

jaro je tady:-)


 

 

Napsal uživatel: Zuzka

Jak se ti líbil tento článek?

Hodnotit článek mohou pouze přihlášení uživatelé.
Hodnotilo 0 uživatelů, průměrné hodnocení: nehodnoceno.
přidat nový příspěvek

Diskuze k článku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.